Nepal trekking


Het gastvrije Nepal trekt een voortdurende stroom van wandelaars en klimmers aan, met name door de aanwezigheid van de meest indrukwekkende bergformaties ter wereld. Die van de Himalaya.

Annapurna Base Camp

Nepal, meer dan de Himalaya

De Mount Everest is de meest bekende berg van het land. Echter, de zwaar beboste Annapurna Conservation Area, met zijn watervallen en beheersbare routes, is de meest populaire bestemming voor trektochten in Nepal.

Met de Annapurna Base Camp Trek volg je een 10-daagse lus door mooie bergdorpen en groene paden en wandel je per dag ongeveer zes uur. Onderweg maak je tussenstops in het rustieke Ghorepani vanwaar je een mooi uitzicht hebt op de zonsondergang in het Himalaya gebergte. Verder zie je het rustige Chomrong, dat trots mag zijn op het heldere uitzicht op de bergen en waar de beste pizza op de Annapurna Trek klaar gemaakt wordt en het lommerrijke Jhinu dat aan stomende natuurlijke warmwaterbronnen gelegen is.

vliegtickets-iconGoedkope vliegtickets naar Nepal

Meteen zoeken naar de goedkoopste vliegtickets naar Kathmandu in Nepal? Klik op de button of gebruik de quicksearch linksboven.

Het leven in de bergen van Nepal

Village in Annapurna Range

De Annapurna Base Camp Trek laat reizigers proeven van het echte Nepalese bergleven. Stevige bergdragers, die zakken met goederen de berghelling opdragen doormiddel van een band om het voorhoofd, ploeteren maar door. ’s Morgens worden de wandelaars vaak begeleid door kinderen die op weg zijn naar school.

De velden worden ingenomen door werklui die de gewassen oogsten terwijl in de rustige dorpen het opgestapelde graan ligt te drogen in de zon.

Uitdagende omstandigheden

Annapurna basecamp 1

De route heeft zijn uitdagingen, met steile hellingen, oneffen oppervlakken bezaait met losse rotsen, en de “stenen paden” door de stroompjes. De klim naar het Annapurna Base Camp, meestal op dag vijf of zes, kan zwaar zijn voor de vermoeide lichamen die te maken hebben met lage temperaturen en grote hoogtes.

Het Annapurna Base Camp is 4.130 meter boven de zeespiegel gelegen. Hoogteziekte zijn hier niet ongewoon aangezien de laatste klim vrij scherp is en trekkers weinig tijd krijgen om te acclimatiseren.

Gidsen en dragers

De gidsen hebben veel lokale kennis en zorgen hierdoor dat je op het juiste pad blijft. Gidsen wijzen je regelmatig op planten en wilde dieren die je anders zeker gemist zou hebben. Veel trekkers hebben meestal alleen een kleine tas bij zich met water, een camera en geld. De rest van hun bagage wordt door een drager meegenomen.

Het wordt sterk aanbevolen een drager via een gerenommeerd bureau in te huren. Zij bieden de garantie dat hun dragers over alle nodige kleding voor een bergbeklimming beschikken. In Nepal is het maximumgewicht dat dragers mogen meenemen 30kg, maar 20kg is redelijker.

links-iconLinks naar meer informatie

Je zou eens bij Nepal Hiking kunnen kijken (opent in een nieuw window).

Wanneer kun je het beste gaan?


Oktober is de meest populaire maand voor trekking in Nepal. De lucht is helder, de dagen zijn warm en het recente moessonseizoen heeft gezorgd voor een prachtige smaragdgroene deken die over het landschap ligt. Houd er wel rekening mee dat hoger in de bergen het aantal lodges gering is en dat ze gedurende deze maand dus vaak geen voldoende plaatsen hebben voor de klauterende massa.

November heeft soortgelijke omstandigheden als oktober. Voordeel is dat er veel minder mensen aan het klimmen waardoor het eenvoudiger zal zijn een slaapplaats te vinden.

De hoger gelegen gebieden zijn vrij onherbergzaam in december en januari. Echter, de Poon Hill Trek (zie foto hierboven), die het onderste gedeelte van de Annapurna Base Camp Trek bestrijkt, is perfect uitvoerbaar in deze tijd van het jaar. April en mei zijn ook mooie maanden om de Annapurna regio te bezoeken.

-->
Top