Inchecken via internet

Mijn Reservatie:

Online check-in (web check-in)

Inchecken kun je voor de meeste maatschappijen tegenwoordig eenvoudig zelf regelen via internet. Online inchecken kan meestens vanaf 24 tot 2 uur voor vertrek (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij en bestemming soms ook eerder). Online inchecken scheelt je lang wachten op de luchthaven En je kiest zelf je stoel en kunt je eigen boardingpass uitprinten.

Als je een lijnvlucht hebt geboekt heb je, om online in te kunnen checken, van iedere passagier het e-ticket nodig, de e-tickets voor jouw boeking kun je hier op onze site zelf afprinten.

Voor lowcost airlines zoals Ryanair, Easyjet, Transavia en Wizzair is het verplicht (of sterk aan te raden) om vooraf online in te checken, om eventuele extra kosten op de luchthaven te vermijden. Voor lowcost airlines reservaties sturen wij je tevens binnen 48 uur na boeking een 2e e-mail met meer informatie over je reis en de online checkin.

Nu online inchecken (belangrijkste airlines):

Staat je maatschappij er niet bij? Ga dan zelf naar de website van de betreffende airline via Google.

Hoe werkt online inchecken en wat heb je nodig:

  • Voor de meeste maatschappijen kun je vanaf 24 uur voor vertrek inchecken. Bij oa Ryanair kan het al vanaf 15 dagen voor vertrek.

  • Heb je een lijnvlucht geboekt? Houd dan je e-tickets bij de hand. Daarnaast is het handig het paspoort en/of de identiteitskaart van alle passagiers te hebben (niet alle airlines vragen hierom maar veel wel).

  • Kies je luchtvaartmaatschappij uit het pulldownmenu hierboven en klik daarna op “inchecken”.

  • Vul de gevraagde gegevens in, waaronder je e-ticketnummer en vluchtnummer. Vaak is ook het reserveringsnummer van de maatschappij nodig, dit nummer vindt je op onze reserveringsbevestiging (voor lowcost airlines/prijsvechters) of op je e-ticket (onder het kopje ‘confirmation number’ direct onder het vluchtnummer).

  • Kies de vluchten en passagiers die je wilt inchecken (meestal kun je alleen de heenvlucht inchecken).

  • Kies of wijzig je stoelnummers, soms kun je tegen een extra bedrag een stoel met extra beenruimte reserveren.

  • Print je eigen instapkaart(en). Op de instapkaart (boardingpass) staat ook de barcode die wordt gescand op de luchthaven.

  • Op de luchthaven: Bagage afgeven. Op de dag van vertrek kun je je bagage afgeven bij de bagage drop-off balie (ruimbagage). Inchecken van bagage kan in de regel 2 a 3 uur uur van te voren, check hiervoor de website van de airline. Als je alleen handbagage hebt, kun je meteen naar de gate.

Top