Bagage

Mijn Reservatie:

Bagage informatie

De regels voor het meenemen van ruimbagage aan boord van een vliegtuig wijzigen de laatste jaren regelmatig. Was het enkele jaren geleden gebruikelijk dat je je valiezen aan boord van lijnvluchten zonder kosten mee kon nemen, tegenwoordig is dat vaak niet meer vanzelfsprekend. Op vluchten binnen Europa en naar Noord-Afrika, de Verenigde Staten en het Midden Oosten moet ruimbagage meestal apart worden bijgekocht. In onze zoekmachine zie je bij iedere vlucht aangegeven of ruimbagage is inbegrepen in de prijs.

TIP: Controleer altijd de actuele regels; op je e-tickets staat aangegeven of bagage wel of niet is inbegrepen op jouw reis. Als je voor je bagage moet betalen dan is het sterk aan te raden dit ruim voor vertrek online te regelen, ofwel tijdens het boeken van je vliegtickets indien mogelijk in onze zoekmachine, ofwel later via de website van airline zelf.

Lijnvluchten algemene regels

De algemene regel is dat je op lijnvluchten binnen Europa, Noord-Afrika en sommige bestemmingen in het Midden-Oosten geen gratis ruimbagage mee mag nemen. Ook op de laagste prijzen naar Noord-Amerika is ruimbagage vaak niet gratis inbegrepen. Ruimbagage kan altijd later via de website van de airline worden bijgekocht. Wij geven bij elke vlucht in onze zoekmachine duidelijk aan of ruimbagage gratis is inbegrepen. Op je e-tickets vind je altijd de complete actuele bagageregels voor jouw vluchten (of de website van de airline waarmee je reist). Je mag altijd 1 handbagage tas mee aan boord nemen, het gewicht en de afmetingen van de handbagage varieert per maatschappij, in het algemeen tussen 6-10kg.

Wil je extra ruimbagage meenemen en reis je met een lijndienst luchtvaartmaatschappij die bagagekosten aanrekent? Betaal je ruimbagage dan vooraf online via de website van de airline! Op de luchthaven zelf ben je altijd duurder uit. Vlieg je met een lowcost maatschappij dan kun je jouw bagage voor de meeste vluchten in onze zoekmachine bijboeken.

Prijsvechters (lowcost airlines) algemene regels

De algemene regel is dat je bij de prijsvechters (lowcost airlines) moet betalen voor je ruimbagage maar ook hier zijn bepaalde uitzonderingen. Prijsvechters zijn onder andere Air Arabia (3O), Blue Air (0B), Corendon (CR), Easyjet (U2), TUI fly (TB), Jet2 (LS), Norwegian (DY), Ryanair (FR), Transavia (HV) en Vueling (VY). Wel mag altijd 1 handbagage tas gratis mee aan boord worden genomen, het gewicht en de afmetingen van de handbagage varieert per maatschappij. De gratis handbagage is bij veel lowcost airlines tegenwoordig zeer gelimiteerd en moet onder de stoel voor u passen. Aan een extra bedrag kan een grotere handbagage koffer worden bijgekocht, of kan worden gekozen voor extra ruimbagage. U vindt meer informatie in onze zoekmachine. Voor TUI Fly is momenteel ruimbagage wel inbegrepen naar de meeste bestemmingen (20kg !). U ziet voor iedere vlucht in onze zoekmachine of ruimbagage wel / niet is inbegrepen. Vooral Ryanair hanteert de afmetingen van de bagage zeer strict, let hier dus thuis op bij het inpakken!

Brussels Airlines

Op de laagste tarieven van Brussels Airlines binnen Europa (de Check&Go tarieven) geldt dat alleen handbagage gratis aan boord kan worden meegenomen. Handbagage mag maximaal 8kg zwaar zijn. Elk stuk handbagage mag niet groter zijn dan: 55 cm x 40 cm x 23 cm (inclusief wielen en handvaten). Bovenop je handbagage mag je één persoonlijk item meenemen, formaat maximaal 40 cm x 30 cm x 10 cm (inclusief wielen en handvaten. Bijvoorbeeld: Een handtas, een aktetas, een laptoptas of een cameratas.

Je handbagage wordt gecontroleerd aan de incheckbalie of aan de gate. Er wordt een toeslag aangerekend als je handbagage de toegelaten limieten voor gewicht/afmetingen overschrijdt. Als je deze toeslag niet kan betalen, word je niet toegelaten op de vlucht. Tijdens het boeken van je tickets geven wij voor elk tarief duidelijk aan in onze zoekmachine of ruimbagage is inbegrepen in de prijs. Ruimbagage kan altijd worden bijgeboekt in onze zoekmachine tijdens het boeken van de vluchten.

Lufthansa, Austrian Airlines en Swiss

Op de laagste tarieven van Lufthansa, Swiss en Austrian Airlines (productnaam: Economy Light) geldt dat alleen handbagage tot maximaal 8kg (afmeting 55 x 40 x 23 cm) nog gratis aan boord kan worden meegenomen! Daarnaast mag je nog 1 accessoire, zoals een laptoptas of handtas, gratis meenemen. In onze zoekmachine zie je per vlucht of ruimbagage gratis is inbegrepen, dit verschilt per bestemming. Ruimbagage (indien niet inbegrepen) kun je bijboeken tijdens het boeken van je vluchten. Let op; op de luchthaven liggen de prijzen voor bagage altijd hoger, tot wel 30€ per vlucht!

LOT Polish Airlines

Op de laagste tarieven van LOT Polish Airlines (O-klasse) geldt alleen handbagage tot maximaal 8kg nog gratis aan boord kan worden meegenomen. Handbagage mag maximaal 12kg zwaar zijn en een afmeting hebben van 55x40x23cm. Daarnaast mag je nog 1 accessoire, zoals een laptoptas of handtas, gratis meenemen. Ruimbagage kan worden bijgeboekt aan een bedrag van €15 per enkele reis. Dit tarief geldt alleen als je het van tevoren online regelt via de website van LOT. Je kunt dit doen nadat je bij ons je vliegtickets hebt geboekt of tijdens online checkin (vanaf 24 uur voor vertrek).

KLM Royal Dutch Airlines

Op de laagste tarieven van KLM geldt dat alleen handbagage gratis aan boord kan worden meegenomen. Handbagage (1 koffer + 1 accessoire) mag in totaal maximaal 12kg zwaar zijn en bestaat uit een koffer/tas met een afmeting van maximaal 55 x 25 x 35 cm + 1 accessoire (handtas, aktetas, camera of laptop). In onze zoekmachine zie je per vlucht of ruimbagage gratis is inbegrepen, dit verschilt per bestemming. Indien bagage niet gratis is inbegrepen en je toch bagage mee wilt nemen dan kun je dat op voorhand bijkopen. Let op; op de luchthaven betaal altijd meer dus regel dit vooraf.

Ivory deelnemers ontvangen korting op hun eerste stuk ruimbagage bij het boeken van een KLM-ticket naar een Europese bestemming. Zie voor verdere informatie en voorwaarden de KLM website.
In lijn met het aanbod van keuzemogelijkheden kunnen Ivory deelnemers van KLM hun ruimbagage betalen met Flying Blue Miles. Zij betalen dan 1500 Miles per vlucht via Mijn Reis op klm.nl. Op deze manier blijft KLM de relatie met haar loyale klanten belonen.

Flying Blue Silver-, Gold- en Platinum-deelnemers en SkyTeam Elite- en Elite Plus-deelnemers zijn uitgezonderd van de wijziging op het ruimbagagebeleid.
Zij kunnen zonder toeslag hun ruimbagage meenemen in de Economy Class op alle KLM-vluchten binnen Europa. Ook BlueBiz members en gecontracteerde zakelijke klanten van KLM genieten nog steeds een volledige vrijstelling.

Aanmelden voor het spaarprogramma van KLM
Bagage bijboeken op KLM vluchten

Air France

Op de laagste tarieven van Air France geldt dat alleen handbagage nog gratis aan boord kan worden meegenomen. Handbagage mag maximaal 12kg zwaar zijn en een afmeting hebben van 55 x 25 x 35 cm. In onze zoekmachine zie je per vlucht of ruimbagage gratis is inbegrepen, dit verschilt per bestemming.

Bagage bijboeken op Air France vluchten

Air Baltic

Op de laagste tarieven van Air Baltic, op alle routes naar de Baltische Staten en Noord- en Oost Europa, geldt dat alleen handbagage nog gratis aan boord kan worden meegenomen. Ruimbagage kan worden bijgeboekt aan een extra betaling op de website van Air Baltic. Handbagage mag maximaal 8kg wegen met afmetingen van 55x40x20cm + 1 extra persoonlijk item van maximaal 30x40x10 cm.

Bagage bijboeken op Air Baltic vluchten (€35 per enkele reis)

Aegean Airlines

Het meenemen van ruimbagage op Aegean Airlines vluchten is veelal niet meer gratis (wij geven per vlucht aan in onze zoekmachine of ruimbagage is inbegrepen). Per koffer dient een bedrag te worden betaald van €16 (laagseizoen prijs voor binnenlandse vluchten) tot €40 (hoogseizoen internationale vluchten). Let op, deze prijzen gelden alleen indien vooraf online bagage wordt bijgekocht via de website van Aegean! Ruimbagage aankopen op de luchthaven is tot 40% duurder.

Handbagage
Passagiers mogen ook één stuk handbagage onder de volgende omstandigheden meenemen: Afmeting mag niet meer bedragen dan 56cm x 45cm x 25cm (vluchten van Olympic Air maximaal 55cm x 40cm x 23cm) en het gewicht mag niet meer zijn dan 8 kilogram.
Ruimbagage informatie & online bijboeken op Aegean Airlines vluchten (maximaal €40 per valies)

Iberia

Op de laagste tarieven van Iberia (Basic), geldt dat alleen handbagage (56cm x 40cm x 25cm, maximaal gewicht 10 kg) gratis kan worden meegenomen. Ruimbagage kan worden bijgeboekt bij de airline. In onze zoekmachine zie je per vlucht of ruimbagage gratis is inbegrepen, dit verschilt per bestemming. Je kunt bagage bijboeken als je online incheckt voor jouw vlucht via de Iberia website. Let erop dat het sterk is aan te raden de bagage vooraf online bij te boeken en te betalen, dit bespaart je extra kosten. LET OP: Vlieg je met een Iberia vlucht die wordt uitgevoerd door Vueling dan mag je maximaal 10kg handbagage meenemen met een afmeting van 55x40x20 cm (dit zijn alle vluchtnummers beginnend met een 5 (5XXX). Tevens een kleine 2e tas toegestaan, van maximaal 35x20x20 cm.

Bagage bijboeken tijdens online checkin

Meer bagage informatie op de Iberia website

DISCLAIMER:
Alle informatie is onder voorbehoud van wijzigingen en voor zover momenteel bij ons bekend. Voor de meest recente informatie kun je altijd terecht op de website van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt.

Top