Tips om er zeker van te zijn dat je de goedkoopste vliegtickets boekt

Voor nog meer informatie kijk je hier: Vliegticket informatie
 1. Boek zo vroeg mogelijk

  Boek je vliegtuigtickets vroeg. Meestal geldt; hoe eerder je boekt, des te lager de prijs die je betaalt. Op een enkele promotie na ben je dan zeker van je zetel aan de laagste prijs.

 2. Blijf een paar nachten weg

  Blijf minimaal 2 nachten of een weekend (nacht van zaterdag op zondag) op je plek van bestemming. Als je op 1 dag heen en terug vliegt vlieg je aan de hogere prijzen. Het kan dus lonen om een paar nachten weg te blijven.

 3. Vergelijk alle maatschappijen, ook lowcost airlines

  Vergelijk de vliegtickets van alle maatschappijen, heb je al een airline in gedachten? Dan loont het toch om nog even de vliegtarieven van andere maatschappijen te vergelijken. Dit gebeurt automatisch voor je als je een zoekopdracht doet in onze zoekmachine.

 4. Let op de totaalprijzen

  Handbagage is altijd inbegrepen in het vliegtarief. De hoeveelheid handbagage verschilt wel per maatschappij. Bij veel lowcost airlines is standaard alleen een kleine tas inbegrepen, die onder de zetel moet passen. Handbagage mag tegenwoordig ook niet altijd gegarandeerd mee in de cabine. Op drukke vluchten wordt daarom geregeld een deel van de handbagage in het ruim vervoerd. Controleer ook goed of ruimbagage is inbegrepen in het tarief. Veel luchtvaartmaatschappijen berekenen tegenwoordig een toeslag voor het meenemen van ruimbagage. Tijdens het boeken geven wij aan of bagage is inbegrepen, voor veel maatschappijen kan bagage in onze zoekmachine worden bijgeboekt.

 5. Vlieg een dag eerder of later

  Zoek ook eens een dag eerder of later. Dit kan je veel euro’s besparen.

 6. Vergelijk verschillende luchthavens

  Vergelijk de verschillende luchthavens. De zoekmachine zoekt automatisch vanuit Brussels Airport en Charleroi Airport. Maar vanaf bijvoorbeeld Antwerpen, Luik, Oostende, Düsseldorf, Eindhoven of Amsterdam kun je soms ook mooi voordelig op reis. Je kunt in de zoekmodule iedere vertrek- en aankomst luchthaven vinden. Zo vergelijk je echt alle goedkoopste vliegtuigtickets.

 7. Lowcost airlines vliegtickets (prijsvechters)

  Vergelijk ook lowcost airlines zoals Easyjet en Transavia. De prijzen lijken vaak laag maar vergis je niet in de bagagetoeslagen, speedy boarding en check-in toeslagen voor deze airlines. In onze zoekmachine vergelijken we alle airlines en zie je in 1 oogopslag of ruimbagage is inbegrepen, wel zo gemakkelijk.

 8. Parkeerkosten

  Vergelijk ook de parkeerkosten van de verschillende luchthavens eens. Ook dat kan je flink voordeel opleveren. Of reis met de trein, veel luchthavens zijn prima bereikbaar met de trein.

Top