Middellandse Zee


Met gegarandeerd warm weer, goedkope vluchten en lekker eten is het geen wonder dat de kusten van de Middellandse Zee elk jaar drommen vakantiegangers aantrekken. De redactie van goedkopevliegtuigtickets.be licht er enkele opvallende en verrassende mogelijkheden voor je uit.

Corfu, Agios Gordos

Zicht op Corfu stad

Hoewel Corfu de laatste jaren de reputatie als “drukke bestemming” opgestempeld heeft gekregen, met name de levendige badplaats Kávos, zijn grote delen van Corfu nog steeds rustig en pittoresk. Agios Gordios is landelijk gelegen, aan de westkust, ver weg van de drukke toeristische oorden.

Deze plaats heeft veel van zijn traditionele Griekse charme behouden. Met Bougainvillea beklede huizen, in mooie pasteltinten geschilderd, leiden je vanaf de heuvel naar het lange zandstrand.

Voor netheid en veiligheid is aan het strand de “blauwe vlag” verleend wat het een ideale plek voor een gezin met kinderen maakt. Volwassenen (of moeten we zeggen “volwassen kinderen”) worden eveneens vermaakt met vele watersportmogelijkheden, zoals bananenboten en jetski’s.

hotel-iconHotels in dit gebied boeken:

Hotel aanbiedingen op Corfu
Hotels Kávos
Hotels Agios Gordos

Barcelona

Platja de Barceloneta

Deze Spaanse stad is misschien niet de eerste plaats waar je aan denkt bij een strandvakantie, maar het heeft één van de beste stedelijke stranden van de wereld. Het strand ligt vlakbij de Olympische haven. Barcelona combineert de energie van een stad en ontspanning van het strand op een perfecte manier.

Het langgerekte gouden strand komt ook in het donker tot leven wanneer de nabij gelegen bars en clubs feestvierders helemaal uit hun bol laten gaan. Wanneer je op zoek bent naar een strand waar je je hele lichaam egaal wilt laten bijkleuren, dan kun je naar de privé inham en naturisten hotspot in Caldes d’Estracs gaan.

hotel-iconHotels in dit gebied boeken:

Hotel aanbiedingen Barcelona
Hotels Lloret de Mar

Alghero, Sardinië

Wandelen naar het strand bij Alghero

Alghero is één van de meest populaire vakantieoorden op Sardinië maar heeft de charme en sfeer van een vissersdorp. Met culturele bezienswaardigheden en tal van voorzieningen heeft het voor ieder wat wils. Het is minder blits dan de drukke Costa Smeralda (Smaragdkust)aan de noordkant van het eiland, maar heeft genoeg te bieden voor diegenen die zon, zand en zee willen. Alghero heeft schone stranden en een levendige mengeling van bars en restaurants.

De middeleeuwse oude stad is de meest schilderachtige op Sardinië en heeft een fascinerend Catalaans erfgoed . Na de zeeslag bij Porto Conté, 1353, verdreven de zegevierende Catalanen alle Sarden en Genuezen uit de omgeving van Alghero. Alleen hun eigen landgenoten mochten zich er nog als boer of visser vestigen. Pedro IV van Aragon verklaarde Alghero in 1355 tot Catalaanse stad.

De Spaanse invloeden in taal en cultuur van de Algherezen zijn nu nog duidelijk aanwijsbaar. De stad die inmiddels buiten de oude muren gegroeid is, heeft enkele middeleeuwse verdedigingswerken weten te bewaren: de Torre la Maddalena aan de haven, de Torre die Porta a Terra in het centrum, de Torre Sulis in het zuiden en de Torre S. Giacomo in het zuidwesten.

hotel-iconHotels in dit gebied boeken:

Hotels in Alghero
Hotels in alle prijsklassen op Sardinië

Santorini

Bijzonder: Hotel White Santorini

Het vulkanische eiland Santorini is één van de meest betoverende eilanden van Griekenland. De meest geliefde plaatsen op dit eiland zijn Firá en Oia, die op de prachtige roodzwarte kliffen gelegen zijn. Beide plaatsen hebben verfijnde boutique hotels en gastronomische restaurants waar je al watertandend op je volgende “gang” zit te wachten.

Santorin, als een ansichtkaart

Vermogende reizigers en beroemdheden, geven de voorkeur aan de glamoureuze westkust, terwijl de oostkust zich vooral richt op mensen met een wat lager budget. Voor veel mensen is de ultieme Santorini ervaring het kijken naar de zonsondergang vanaf Oia. Tijdens het hoogseizoen is elke avond een ritueel, wanneer de aanwezige menigte applaudisseert als de zon achter de horizon verdwijnt.

Voor een heel bijzonder en sfeervol hotel op Santorini zou je bijvoorbeeld eens naar hotel White kunnen kijken. Een klein hotel met slechts 9 kamers dus op tijd boeken is aan te raden.

hotel-iconHotels in dit gebied boeken:

Hotels op het prachtige Santorini
Hotels in Fira
Hotels in Oia
Hotel White Santorini

Corsica


Dit met wijnstokken gevulde eiland beloont zijn bezoekers met zonovergoten stranden en ruige bergen, evenals groene weiden en dichte bossen. Op het hoogtepunt van de zomer zijn de belangrijkste attracties de warme mediterrane wateren, zwoele avonden en stranden van waaruit een scala aan watersporten kan worden beoefend. Corsica ligt in één van de minst vervuilde zeeën van Europa waardoor duikers hier ontzettend goed en ver onderwater kunnen kijken.

Mocht je daar behoefte aan hebben dan kun je met avontuurlijke activiteiten zoals bergbeklimmen en canyoning de adrenaline door je lichaam laten gieren. Corsica is gezegend met kleine rotsachtige baaien en stranden bezaaid met veelkleurige steentjes, tot stranden vol met fijn wit zand. Je vindt er bruisende stranden, compleet met watersportcentra, maar ook rustige, bijna verlaten plekken.

Stranden die herhaaldelijk worden beoordeeld als een aantal van de besten van het eiland (soms zelfs van Europa) zijn Barcaggio, Ostriconi, Palombaggia en Saint Giulia. Corsica zal je betoveren.

hotel-iconHotels in dit gebied boeken:

Hotel aanbiedingen op Corsica

Je hoeft langs de Middellandse zee dus niet altijd te vechten voor een plaatsje op het strand, op de handdoek van je buurman… kies gewoon voor een rustiger alternatief.

Top