Parijs

Parijs, citytrip bestemming bij uitstek

Parijs is een echte wereldstad, een metropool van hetzelfde formaat als Londen, New York en Tokio.
Meegevoerd worden door de magie van de ‘eeuwige lichtstad’ is hier het motto. Een stedentrip Parijs is zeker iets voor kunst- en architectuurliefhebbers en voor diegenen die van lekker eten en gemoedelijkheid houden.

In Parijs zijn niet alleen de beste winkels en ontwerpers te vinden, maar ook wereldberoemde warenhuizen als de Galeries Lafayette. Parijs is natuurlijk één van de grote modesteden. Winkelstraten, boetieks en galerijen typeren het straatbeeld. Van haute-couture tot heel eenvoudige mode, maar ook parfums en sieraden. De meeste winkelgebieden liggen in het hart van de stad.
De bekendste winkelstraat van Parijs is de wereldberoemde Avenue des Champs-Élysées. De ongeveer 1900 meter lange straat is ideaal voor een flinke “winkelwandeling”. Er zijn allerlei soorten winkels. Eenvoudige winkeltjes, maar natuurlijk ook de tot de verbeelding sprekende boetieks als die van Dior, Chanel en Louis Vuitton. Galeries Lafayette is één van de bekendste warenhuisketens in Parijs. Een ander bekend warenhuis in dezelfde straat is Au Printemps.

Parijs heeft verschillende vlooienmarkten, maar de Marché aux Puces de St-Ouen is wel de populairste en de bekendste. Deze markt, die opgedeeld is in 13 kleinere markten met ruim 2000 verkopers, is zeven dagen per week geopend. Een andere wat kleinere en rustiger, maar toch leuke vlooienmarkt is de Puces de la Porte de Vanves.

Aan de voet van de Tour Montparnasse in de gelijknamige wijk wordt op zondag de kunstmarkt van Parijs gehouden. Vele kunstenaars proberen hier hun werk te verkopen.

Parijs is een echte uitgaansstad. Er zijn honderden leuke cafés en nachtclubs waar “helemaal los gegaan” kan worden. Één van de leukste buurten om uit te gaan is de altijd levendige wijk Bastille.
Diegene die de sfeer van het echte ‘Parijse’ uitgaansleven wil proeven moet naar het hippe Ménilmontant gaan. De gay scene is te vinden in Le Marais dat eigenlijk voor iedereen een leuke buurt is om uit te gaan.

Het bekendste cabaret ter wereld, de Moulin Rouge, heeft Parijs als thuisbasis. Dit cabaret biedt spectaculaire shows die worden opgevoerd door prachtige danseressen. De Moulin Rouge heeft de erotische 19de eeuwse dans, de cancan, wereldberoemd en populair gemaakt.
Le Lido is een ander bekend cabaret van Parijs. In grote lijnen doet dit cabaret hetzelfde, maar Le Lido kan helaas niet tippen aan de stijl en de klasse van de Moulin Rouge.

De Franse hoofdstad is de stad van het licht, de liefde, de kunst en cultuur waardoor iedereen in deze stad een fantastische tijd kan beleven. Waarom men Parijs de lichtstad noemt wordt in de avond duidelijk. De belangrijkste monumenten en bruggen zijn dan verlicht waardoor de gehele stad een aantrekkelijke romantische sfeer uitademt.

Kaart Parijs

Parijs
Frankrijk

Top