Goedkope vluchten Düsseldorf

Düsseldorf vliegtickets

Düsseldorf , hippe stad

Vandaag de dag heeft Düsseldorf cultuur, een overvloed aan culinaire lekkernijen en vele hippe uitgaansgelegenheden, maar heeft zij desondanks ook veel van haar traditionele karakter behouden. Dit is vooral te zien in en rond de oude stad van Düsseldorf, beter bekend als de Altstadt.

Altstadt is een geweldig goede startplaats om alles wat Düsseldorf te bieden heeft te gaan bekijken. Zo zijn er vele historische bezienswaardigheden, boetiekjes, musea en toeristische attracties die op loopafstand van elkaar te vinden zijn. Het echte hart van de Altstadt is de Marktplatz. Één van de beste winkelstraten in Düsseldorf is de Königsallee, ook wel bekend als de ‘Ko’.

Düsseldorf heeft genoeg toeristische aantrekkingskracht en trekt honderdduizenden bezoekers per jaar, vooral tijdens de zonnige zomermaanden. De belangrijkste toeristische attracties zijn de Rheinufer Promenade (een boulevard langs de rivier met wandelpaden, fietspaden en biertuinen), Schloss Benrath (een groot gebouw gebouwd in het laatste deel van de 18e eeuw), Tonhalle (de belangrijkste concerthal van de stad), LTU Arena (een groot sportstadion met 50.000 zitplaatsen), en de Dusseldorf Botanische Tuinen en Zoo wat een aantrekkelijke combinatie van botanische tuinen en een dierentuin is. De beste culturele attracties zijn toch wel de galeries en musea. Hoogtepunten zijn het Löbbecke Museum en Aquazoo, het Theatermuseum, het Museum Kunst Palast en de Kunsthalle waar vele succesvolle tentoonstellingen worden gehouden.

Rondom Düsseldorf zijn veel monumenten van grote plaatselijke betekenis te bezoeken. Interessant zijn de Landtag, het Parlementsgebouw, gelegen aan de noordelijke oever van de Rijn, de Düsseldorf Radschlägerbrunnen, de Rheinturm (een telecommunicatietoren in de vorm van een wolkenkrabber, compleet met een ronddraaiend restaurant met prachtig uitzicht) en Südbrücke, een historische brug.

Ook even buiten de stad Düsseldorf zijn vele aantrekkelijke toeristische attracties te vinden. Overweeg een bezoek aan Keulen waar adembenemende architectuur te aanschouwen is samen met meer dan 30 verschillende musea en kunstgalerieën. Ook de naburige steden Duisburg, Essen en Krefeld hebben het één en ander te bieden zoals een uitstekende opera, winkels, restaurants, middeleeuwse gebouwen, botanische tuinen, dierentuinen en vele grote festivals.

De winters in Düsseldorf zijn vrij zacht met temperaturen die schommelen tussen de 0 en 10°C en met slechts af en toe wat vorst en sneeuw in de maanden december, januari en februari. Kort na februari beginnen de temperaturen al snel te stijgen en vanaf mei ligt de temperatuur steeds vaker net iets hoger dan 20°C. Meestal zijn de zomermaanden in Düsseldorf erg mooi maar uiteraard valt er zo nu en dan ook een regenbui.

Kaart Düsseldorf

Regierungsbezirk Düsseldorf
Duitsland

Top