Goedkope vluchten Brussel

Automatisch de beste vluchten in onze snelle zoekmachine

Brussel vliegtickets

Vergelijk snel alle vluchten en prijzen

Vertrek vanaf:
Naar:
Heenvlucht datum:
Terugvlucht datum:
Volwassenen
Kinderen (2-11jr)
Baby’s (0-23 mnd)
Rechtstreeks vliegen
Tarieftype
Maatschappij

Brussel, hart van Europa

Wanneer over Brussel wordt gesproken dan heeft men het vaak over een fascinerend trefpunt van het vorige millennium en het moderne Europa. Het is nog niet zo heel lang geleden dat de Brusselaars wantrouwig naar de buitenlandse diplomaten en politici keken die, in groten getale, in de door hen zo geliefde stad arriveerden. Het wantrouwen is echter omgeslagen in trots nu hun stad Brussel op de kaart is gezet door de vestiging van het Europees Parlement en het hoofdkwartier van de NAVO.

Een legende zegt dat Brussel ontstaan is op de plaats waar de predikant Sint-Gorik in de 6e eeuw een kleine kapel bouwde. Het jaar 979, toen de eerste vesting werd gebouwd, wordt echter als het officiële geboortejaar van de stad beschouwd. De vesting werd naderhand uitgebreid tot een ommuurd handelscentrum. Aan het einde van de 12e eeuw waren er al 30.000 inwoners en de stad raakte bekend om haar exclusieve handwerk. Vele buitenlandse heersers hebben aanspraak op de stad gemaakt. Zo liet de Franse koning Lodewijk XIV tijdens een aanval in 1695 grote delen van de stad verwoesten. Door haar Vlaamse en Franstalige geschiedenis is de stad officieel tweetalig Frans-Nederlands, wat onder andere aan de straatnaamborden te zien is. Een mooi contrast vormen nu de vele nauwe steegjes en bruine cafés in vergelijking tot de meest moderne kantoorgebouwen.

Art nouveau is een bouwstijl die nooit uit de mode raakt. Brussel kent veel beroemde monumenten in deze stijl, onder andere gebouwen in de Paul-Emile Jansonstraat en de Louizalaan. Victor Horta wordt vaak de invloedrijkste art nouveau-architect genoemd en zijn werk is met name in het Hortamuseum te bewonderen. De koninklijke kunstmusea tonen het rijke Belgische kunsterfgoed met bijvoorbeeld werken van Rubens en Van Dijk, alsook exposities van surrealisten zoals René Magritte.

Het gebied rond de Grote Markt heeft een goed aanbod van winkels. De Sint-Hubertusgalerijen aan de Magdalenasteenweg dateren van 1847 en zijn ’s werelds oudste winkelcentrum. De winkels rond de Grote Zavel zijn een pleisterplaats voor antiekliefhebbers. Hoewel het fantastisch dineren is in Brussel mogen ook de Belgische fritekes met mosselen niet worden vergeten. Eet smakelijk!

Kaart Brussel

Brussel
België

Top