Malév failliet en stopt activiteiten

Update Maandag 2 februari 2012
De exacte financiele afwikkeling wordt momenteel door CWT verder bepaald in overleg met de verschillende betrokken partijen. Van zodra hier meer informatie bekend is wordt dat hier gepubliceerd. Heb je nu vragen? Stuur ons dan een bericht.

Bericht faillisement Malev

Vandaag, 3 februari om 6h deze ochtend, is de Hongaarse staatsmaatschappij gestopt met al haar activiteiten. De luchtvaartmaatschappij werd opgericht in 1946, 66 jaar geleden. Recent kwam Malév nog in het nieuws omdat ze verplicht was om 60 miljard forint (€ 205.8 miljoen) aan illegale staatssteun terug te betalen. De maatschappij slaagde er niet in om nieuw kapitaal op te halen, terwijl de cash outflow steeg. Toeleveranciers wilden voorschotten op diensten waar de maatschappij beroep op deed, gezien de ongezonde toestand van het Hongaarse staatsbedrijf. Malév besloot bijgevolg om de activiteiten met onmiddellijke ingang te staken.

Alle vluchten van Malev zijn geannuleerd. De vluchten tussen onder andere Brussel – Boedepast zijn afgelast. Het is op dit moment nog onduidelijk wat er gebeurt met de gedupeerde passagiers.

Top