Ethiopië


Ethiopië is één van Afrika’s grootste culturele bestemmingen met maar liefst acht plaatsen die zijn opgenomen op de Wereld Erfgoedlijst van UNESCO. Het is er redelijk veilig en het land is eenvoudig rond te reizen. Ethiopië kent nauwelijks Europese koloniale invloeden. Authentiek Afrika dus.

Addis Abeba

Straatbeeld Addis Abeba

Gammel, chaotisch en rommelig; het wordt de meeste bezoekers dus wel vergeven als zij de hoofdstad bij de eerste de beste gelegenheid weer verlaten. Maar toch, geef het een kans en Addis Abeba zal zijn zachte charmes aan je laten zien. Naast de drukke straten en magere geiten die over de weg draven zijn er ook enkele mooie musea, prachtig bloeiende bougainvillea’s en heb je de kans te proeven van de unieke Ethiopische keuken.

Hoogtepunten in Addis Abeba

In het Nationaal Museum kun je Lucy zien, één van onze vroegste voorouders. Het drie tot vier miljoen jaar oude skelet is bijzonder omdat het rechtop liep. Ook de verzameling voorwerpen, variërend van de troon van Haile Selassie tot moderne kunst, is interessant.

Ga lekker eten in één van de “culturele restaurants” die tijdens het diner vaak voor live muziek zorgen en smul van het zure platte brood “Injera”, dat met de handen gegeten mag worden.

vliegtickets-iconGoedkope vliegtickets naar Addis Abeba

Meteen zoeken naar de goedkoopste vliegtickets naar Addis Abeba in Ethiopië? Klik op de button.

Gondar


Gondar, dat in het noordwesten van Ethiopië gelegen is, was het “Camelot” en de hoofdstad van het land tussen 1636 en 1855. Bezoekers komen voornamelijk naar deze stad voor haar goed bewaarde kastelen en kerken.

Fasil Ghebbi Paleis

Er zijn er ook enkele mooie Art Deco gebouwen, gebouwd door de Italianen tijdens hun korte bezetting in de jaren 1930.

Hoogtepunten in Gondar

Zwerf door de Koninklijke gangen waar ook het Fasil Ghebbi Paleis van keizer Fasiladas te vinden is. Dit is het oudste en meest opvallende van alle kastelen in Gandar omdat het een ongebruikelijke mix van Aksumite, Indiase, Portugese en Moorse invloeden combineert.

Loop een Italiaans Art Deco café binnen en geniet van een verkwikkende kop koffie zodat je weer op krachten raakt om nog meer historische schatten te gaan ontdekken. Ethiopië staat bekend om zijn dikke, donkere koffie die sterk van smaak is maar wel lekker.

Axum

Obelisk in Axum

De ruïnes van het oude Axum, dicht bij de noordelijke grens van Ethiopië, markeren het hart van een beschaving die de machtigste staat was tussen het Oost-Romeinse Rijk en Perzië.

Hoogtepunten van Axum

De oude Koninklijke hoofdstad van het vroegste Ethiopische koninkrijk is bekend om zijn oude, granieten obelisken.

Je vindt er veel archeologische overblijfselen en een bijzondere kerk, de St. Mary of Zion. Deze laatste beweert de Verloren ‘Ark of the Convenant’ te bezitten, in de kapel naast de kerk.

Lalibela


Het Afrikaanse “Petra” is een opmerkelijke verzameling van 12de eeuwse kerken, in de rotsen gehouwen. Er komen nog steeds pelgrims om zich te buigen over geschilderde iconen en middeleeuwse kruisen. Een bezoek aan Lalibela tijdens de Ethiopische kerst in januari wordt rijkelijk beloond met wit geklede priesters en pelgrims die een fakkeltocht door de rotsen houden.

Hoogtepunten van Lalibela

De Saint George’s Church, de meest complete en goed aangebouwde van alle kerken, staat volledig vrij van de rots. Het is één van de meest geavanceerde voorbeelden van uit rots gehouwen architectuur op onze planeet. Bezoek Bet Maryam, met zijn fresco’s van dieren en de mysterieuze kolom van “het verleden en de toekomst van de wereld”. Dit is een pijler gehuld in doeken waarin voorspellingen voor de toekomst zijn opgenomen.

Wat is de beste tijd om naar Ethiopië te reizen?

De zon is vrijwel gegarandeerd. Er is een regenseizoen tussen midden juni en eind september maar voor de rest van het jaar kun je genieten van een heldere hemel. De temperatuur komt nagenoeg nooit boven de 30 °C. Alleen in de laagland delen van West-, Oost-en Zuid-Ethiopië kunnen de temperaturen boven de 30 °C uit kruipen.

Top