Kuuroorden

Schitterende Szechenyi baden

Hoewel de invloed van het Ottomaanse Rijk lang allang vervaagd is is het nog steeds mogelijk om te baden onder sierlijke Turkse koepels in sommige van de oudere thermische baden van Boedapest.

Het stadsdeel Pest heeft één van de beste thermische spa’s van de stad, die gemengd zwemmen elke dag van de week mogelijk maakt.

De weelderige Szechenyi Baden is een uitgestrekt complex van sauna’s, stoombaden, whirlpools, ongelooflijk koud dompelbad, zwembaden en thermische baden waar het water temperaturen bereikt van 38°C. Voor extra verwennerij zijn ook been- en voet behandelingen, therapeutische massage en modderbaden beschikbaar.

hotel-iconHotels in dit gebied boeken:

Alle hotels in Boedapest
Meer artikelen en aanbevolen hotels Boedapest

Slovenië

Het meer van Bled

Het naburige Slovenië heeft de spa traditie, met vijftien thermale baden, ook omarmt. Het aantal goede kuuroordhotels groeit nog steeds, afgestemd op de behoeften van bewoners en bezoekers. De trend in Slovenië is het creëren van meer moderne complexen, zoals het uitstekende Terme Čatež, in het zuiden van het land.

Doljenske Toplice Terme

Doljenske Toplice, één van de grootste kuuroordsteden van Slovenië, wijkt af van deze trend. Een groep van 19e-eeuwse gebouwen geven klasse aan deze historische stad. Vandaag de dag omvatten de wellness-behandelingen Shiatsu massage, reflexologie, aromatherapie en hot stone therapie.

De binnen-en buitenbaden in de Dolenjske Toplice’s lagune zijn compleet met onderwater massages, watervallen en waterstralen. Naast de therapeutische wateren, biedt het kuuroord een combinatie van droge en vochtige hitte in haar Oasis Centre.

Één van de meer unieke faciliteiten is het Japanse zweet bad (een warm zwembad en een waterval verwarmd tot 40º C). Als je heel erg moedig bent kun je zelfs een traditionele Finse sauna nemen op het nudistenterras.

hotel-iconHotels in dit gebied boeken:

Klik hier voor een ruime keus aan hotels in SlovenieHotels in Doljenske Toplice

Tsjechië

Zicht op Karlovy Vary

Verder naar het noorden, in Tsjechië, wacht het elegante oude kuuroord Karlovy Vary op je. Voor iedereen die de James Bond-film, “Casino Royale”, heeft gezien zal deze historische stad bekend voorkomen. De producenten vonden Karlovy Vary zo schilderachtig, dat ze hier een aantal scènes hebben opgenomen.

De “upper-class” van Europa gaat al sinds het einde van de 19e eeuw naar deze plaats, voorheen “Karlsbad” genaamd. Je kunt hier drinken van de heilzame wateren die voortvloeien uit de fonteinen op de straat voordat je naar één van de kuuroorden gaat.

Hotel Carlsbad Plaza

Carlsbad Plaza, in het centrum van de oude stad, is het meest aantrekkelijke therapeutisch centrum .Bezoekers kunnen optimaal gebruik maken van het thermaal mineraal zwembad, waarvan de helende eigenschappen zijn voorgeschreven voor kwalen, variërend van maagaandoeningen tot pijn in de rug, evenals hydromassage, reflexologie en therapeutische massages.

De Elizabeth Baden (Alžbětiny Lázně) is een andere goede optie. Achter de gevel van deze 20e-eeuwse “grande dame” zullen bezoekers een 25m zwembad, thermische baden, whirlpools, stoombaden en sauna’s vinden, evenals een scala aan massages, schoonheidsbehandelingen en meer traditionele therapieën. Voor wat ongewoons kun je ook een honing massage, turf bad of zelfs een turf gezichtsmasker krijgen.

hotel-iconHotels in dit gebied boeken:

Alle hotel aanbiedingen in Tsjechië
Hotels Karlovy Vary
Klik hier voor prijzen en beschikbaarheid van het Carlsbad Plaza Hotel

De volgende keer dat je zin hebt in een thermaal bad, een modderpakking, of therapeutische massage, kies dan niet dat dure vijfsterren hotel in West-Europa. Kies in plaats daarvan eens voor één van deze historische Centraal-Europese kuuroordsteden, waar ontspanning en verjonging al meer dan een eeuw onderdeel zijn van het dagelijks leven.

Top