Australië

Queensland, Australië; de ‘sunshine state’

Elk moment van het jaar is de Sunshine State een geweldige bestemming. Queensland is de tweede grootste staat van Australië. Het is één van de meest populaire bestemmingen van het land.

Queensland strekt zich uit langs de kust over een afstand van ongeveer 1.700 km, vanuit Cairns in het noorden naar Brisbane in het zuiden. Je komt hier ongerept regenwoud, gouden stranden en een prachtige onderwaterwereld tegen. Dit alles maakt Queensland een echte trekpleister voor toeristen uit de hele wereld.

hotel-iconHotels in de Sunshine State, van budget tot luxe:

Hotels Queensland

Brisbane

Brisbane Botanical Garden

De snelst groeiende stad van Australië, Brisbane, is een levendige plaats. Met in de winter gemiddeld zeven uur zonneschijn per dag, is het een ideale plek om te ontspannen en in een vakantiestemming te komen.

Je kunt een dagje naar de Southbank Parklands, een kunstmatige lagune. Deze lagune ligt aan de Brisbane rivier zodat je met het hele gezin kunt relaxen op het strand of een verkoelende duik kunt nemen in de lagune. Natuurlijk kun je ook op een veerboot “springen” en een bezoek brengen aan het Lone Pine Koala Sanctuary, een populaire attractie voor jonge bezoekertjes!

Brisbane is de thuisbasis van de Castlemaine Brouwerij, dus je weet wat je kunt bestellen om het avondeten mee weg te spoelen. Als je daarna wilt ontspannen, kun je naar de Brisbane Botanic Gardens op Mount Coot-tha gaan. Hier hebben ze de beste collectie subtropische bomen en planten van heel Queensland.

hotel-iconHotel aanbiedingen in en rondom Brisbane:

Hotels Brisbane

Noosa

Noosa is bekend om de prachtige omgeving. Het heeft altijd al een grote aantrekkingskracht gehad op rijkelui en beroemdheden. Als één van de beste plaatsen van de Sunshine Coast, heeft zij genoeg te bieden, waaronder uitstekende surf-, winkel- en eetmogelijkheden.

Het is ook de thuisbasis van het Noosa Nationaal Park, het meest bezochte nationale park in Australië. Australia Zoo, Steve Irwin’s “Crocodile Park”, is ook in de buurt te vinden. Deze dierentuin beschikt over 20 hectare ongerepte bush en huisvest meer dan 750 soorten, al dan niet bedreigde, wilde dieren.
Foto Noosa: Big Jobs

links-iconLinks naar meer informatie

Australia Zoo

hotel-iconHotel accommodatie in de Sunshine Coast:

Vind hotels aan de Sunshine Coast

Fraser Island

Lake Mackenzie, Fraser Island. Credits: australiaphotos.co.ukOntdek het grootste zandeiland van de wereld, Fraser Island. Hier kun je nog dingo’s vrij zien rondlopen. Voel de wind in je haren als je in een 4×4 langs Seventy-Five Mile Beach rijdt. Onderweg kun je misschien even stoppen bij het verroestte Maheno scheepswrak voordat je een duik neemt in één van de verschillende zoetwater meren.
Het eiland is de thuishaven van meer dan 350 soorten vogels. Een waar genot voor vogelaars!

Bundaberg

Dierenliefhebbers moeten naar Bundaberg gaan om een waar natuurspektakel te aanschouwen. Elk jaar, tussen november en maart, komen hier schildpadden nestelen op de lokale stranden. De schildpadden begraven hun eieren in het zand na zonsondergang. Zes tot acht weken later kruipen de jongen over het strand naar de oceaan en beginnen aan een lange reis en uiteindelijk zal de schildpad- levenscyclus op deze plek weer opnieuw beginnen. Schattig of niet?

Great Barrier Reef

Helicopter Ride Over the Great Barrier Reef

Geen enkele reiziger zal de pure schoonheid en de grootte van het Great Barrier Reef ontgaan. Het is één van de grote natuurlijke wonderen van de wereld. Het rif is 2.000 km lang en strekt zich uit langs de kust van Queensland. Het is het grootste koraalrif ecosysteem ter wereld en is zo groot dat het kan worden gezien vanuit de ruimte.

Deze unieke omgeving is de thuisbasis van maar minstens 400 koraalsoorten, 1.500 soorten vissen en 4.000 soorten weekdieren. Van rifhaaien en manta’s tot de kleurrijke papegaaivis, de jonkvrouw- en clownvis, van zeeschildpad tot zeester. Een echte fascinerende onderwaterwereld, de ultieme droom voor alle duikers en snorkelaars. Snorkelen en duiken kan hier dus allebei, maar wat je ook doet, denk er om dit kwetsbare ecosysteem voor toekomstige generaties te bewaren!

The Whitsundays

Whitsunday islands

Als je jezelf liever op het water begeeft dan erin of als je zelfs nog liever gewoon ontspannen op een smetteloos wit zandstrand wilt liggen, zorg er dan voor dat je de tijd neemt om de Whitsundays te verkennen. Dit is een zeilbestemming bij uitstek.

Er zijn 74 ongerepte eilanden om uit te kiezen, maar de meest bekende is toch wel Whitehaven Beach. Wil je weg van alles? Iets beters dan dit is dan niet gemakkelijk te vinden!

hotel-iconBeach hotels op de Whitsunday Islands:

Hotels op de Whitsunday Islands

Cairns en het noorden

Port Douglas

Als je voldoende tijd hebt, dan is ons advies een paar dagen door te brengen in Cairns. Deze stad wordt ook wel de toegangspoort van Noord-Queensland genoemd. Vanuit Cairns kun je dan naar het noorden afreizen in de richting van Cape Tribulation.

Skyrail Rainforest Cableway (https://www.skyrail.com.au/)

De dag beginnen met een tochtje in de Skyway Kuranda Skyrail is een heerlijk idee. Vanaf grote hoogte heb je een schitterend uitzicht over de weelderige vegetatie.

The Atherton Tablelands, Daintree Forest en Cape Tribulation zijn alle drie gebieden waar bedreigde diersoorten wonen, waaronder verschillende kikkers, vleermuizen en opossums. Je vindt hier ook prachtige watervallen. Trek dus goede wandelschoenen aan en maak de wandeling van je leven.

Op de terugweg kun je een “break” nemen in Port Douglas. Een mooie badplaats met luxe en ruim opgezette resorts. Hier kom je helemaal tot rust. Port Douglas heeft ook een charmant oud centrum waar het goed toeven is. Koop een zonnecrème met een hoge beschermingsfactor en bescherm jezelf tegen de zon in dit tropische paradijs!

Kortom:
Queensland doet haar naam eer aan. Je kunt haast zeggen dat Queensland een echte “Koninklijke” bestemming is.

hotel-iconHotels in het gebied rondom Cairns, Australië:

Hotels Cairns
Hotels Port Douglas

links-iconLinks naar meer informatie

Kurunda Skyrail

Top