USA Road Trips

road1Veel Amerikanen, vooral mannen, dromen er al van sinds hun jeugd: met een echte Amerikaanse benzineslurper of op een stevige Harley Davidson met een groep vrienden een all-American roadtrip maken. De redactie van Goedkopevliegtuigtickets.be kan ook alle niet-amerikanen geruststellen: wij ontdekten verschillende fantastische trips die ook voor ons nuchtere Hollanders bereikbaar zijn en die je de mogelijkheid bieden je jongensdroom (of meisjes natuurlijk) uit te laten komen. De ingrediënten zijn redelijk eenvoudig. Je rijdt de stad uit, je neemt de eerste de beste afslag van de snelweg en je bent al op de helft. Ogen open, de stress vloeit weg, de vrijheid roept en jouw eigen Road Trip is daadwerkelijk begonnen.

Foto by: https://www.flickr.com/photos/hagleitn/“Getting your kicks on route 66” is wat lastiger geworden toen de oude weg voor een groot deel werd vervangen door een Interstate Highway in 1985. Het reizen gaat sneller, maar alle romantiek van deze geweldige route was daarmee in één klap verdwenen. Alle pelgrims en kolonisten die via deze route hun geluk zochten draaiden zich om in hun graven. Delen van de oude route zijn nog wel opgenomen in de National Scenic Byway “Historic Route 66”. De volledige oorspronkelijke route van Chicago naar Los Angeles kan ook nog steeds voor een heel groot gedeelte worden gevolgd zoals aan het begin van de vorige eeuw, maar dan heb je wel een verdomd goede kaartlezer nodig. Route 66 zal natuurlijk tot in lengte der jaren de moeder aller Roadtrips blijven. Nadeel is wel dat het erg toeristisch is en je de échte Amerikaanse vrijheden wat minder ervaart. Onze redactie vond 4 fantastische alternatieven voor je die jou helpen om jouw persoonlijke American Dream te laten uitkomen.

Break in de bergen: Blue Ridge Parkway

road2
De Blue Ridge Parkway, van oorsprong de Appalachian Scenic Highway slingert door de weiden en valleien van de zuidelijke Appalachian Mountains. De weg verbindt het noorden van Virginia Shenandoah National Park met het Great Smoky Mountains National Park in het zuiden van Noord-Carolina.

Harley Davidson for the ride. Foto: https://www.flickr.com/photos/luciano_meirelles/De route brengt je langs de meest verbluffende uitzichten op de bergen, het beste te zienin de herfst, wanneer in het gebied vele bomen van kleur veranderen en de meest uiteenlopende kleuren rood, geel en groen laten zien. Het is een langzame, ontspannende route afgewisseld met volop mogelijkheden voor picknicken, kamperen en wandelroutes om je benen te kunnen strekken na een lange auto- of motorrit. Als je onderweg ook nog een beetje cultuur en geschiedenis wilt meepikken dan stop je natuurlijk even in Humpback Rocks, waar de 19de-eeuwse Appalachian vaardigheden en tradities worden getoond en waar een bezoekje aan de 19de eeuwse Mabry Mill zéér de moeite waard is. Slapen en eten zal geen probleem zijn. Langs de route vind je lodges en restaurants in overvloed.

Lengte: 755km/469 mijl
Ligging: North Carolina en Virginia

links-iconLinks naar meer informatie

Meer informatie over de Blue Ridge Parkway: klik hier.

hotel-iconHotels zoeken & reserveren

Boek hier je hotels in North Carolina
Boek hier je hotels in Virginia

Glijdende gletsjers: Alaska Marine Highway

road3
De Alaska Marine Highway is eigenlijk helemaal geen weg, maar een veerboot systeem. Desondanks is het als All-American Road aangeduid door de Federal Highway Administration. Deze eer is slechts weggelegd voor 27 wegen in geheel Amerika die uniek zijn genoeg om ze als een unieke bezienswaardigheid te bestempelen. De Alaska Marine Highway ontvangt dan ook met recht financiering van de Amerikaanse overheid en wij wilden je deze “road” trip dan ook zeer zeker niet onthouden.

De Alaska Marine Highway is één van de weinige veerbootroutes in Amerika die niet het vervoeren van toeristen als primaire taak hebben, maar nog echt bedoeld zijn als primair transportmiddel. Jaarlijks maken ongeveer 350.000 passagiers en 100.000 auto’s gebruik van deze route. Het veerbootsysteem strekt zich uit van Bellingham, Washington naar Unalaska, met 32 terminals, en onderweg een imponerend uitzicht over de ruige fjorden, gletsjers, vulkanen en veel wilde dieren, waaronder walvissen.

Het zal je ongeveer drie dagen kosten om te reizen van Bellingham naar Skagway en verder nog 18 uur van Sitka naar Juneau. Je kunt kiezen voor een hut, maar daar moet je wel extra voor betalen en het is geen cruise. Veel luxe moet je dus niet verwachten. Een veel beter idee is het om je tent op te zetten op het dek of om gewoon onder de sterrenhemel te slapen in een slaapzak en te genieten van het fantastische Noorderlicht. Een “once in a lifetime” ervaring!

Lengte: 5,633 km / 3.500 mijl
Locatie: Southwest Alaska

links-iconLinks naar meer informatie

Meer informatie over de Alaska Marine Highway: klik hier.

hotel-iconHotels zoeken & reserveren

Boek hier je hotels in Alaska

Kus de kustlijn: Pacific Coast Highway

road4Dé manier om een echte Roadtrip te nemen is natuurlijk in een All American Convertible. Deze weg is in Oregon bekend als de Pacific Coast Byway, maar in Californie als Highway 1, Highway 101 en de Pacific Coast Highway (PCH), afhankelijk van waar jij je op dat moment op de route bevindt. Deze weg is bijna net zo legendarisch als Route 66. Ook van de Pacific Coast Highway is een stuk aangewezen als All-American Road. De weg slingert zich voort vanaf het Noordwestelijke puntje van de USA in het Olympic National Park tot in San Diego, vlakbij de Mexicaanse grens.

Oldsmobile 1952, foto door: https://www.flickr.com/photos/hisgett/Probeer jezelf eens voor te stellen wat je hier allemaal gaat zien. Onze redactieleden kregen bij de gedachten alleen al de ”Road Trip Fever”. Hoogtepunten langs deze route zijn onder andere het Redwood National Park, de houtkap en visserij gemeenschappen van Washington en niet te vergeten Big Sur, een dunbevolkt maar prachtig gebied waar ruwe bergen afdalen tot in de zee en zorgen voor een woeste branding. De hoogste berg is de Cone Peak (1.571 meter hoog) en deze ligt slechts 5 kilometer van de oceaan! Je hebt hier ook de meest fantastische uitzichten. Verder kom je onderweg ook nog de wereldberoemde steden San Fransisco, Seattle en Los Angeles tegen. Op deze route voel je je soms de laatste persoon op aarde, maar als je zo’n uitzicht hebt en de zoute wind door je haren voelt kan dat je echt helemaal niets schelen.

Lengte: 1.500 km/932 mijl
Locatie: Californië, Oregon, Washington

links-iconLinks naar meer informatie

Meer informatie over de Pacific Coast Highway: klik hier.

hotel-iconHotels zoeken & reserveren

Boek hier je hotels in Californië
Boek hier je hotels in Oregon
Boek hier je hotels in Washington

Woeste woestijn: Death Valley Scenic byway

road5
Deze route is eerder een ervaring te noemen dan een echte Roadtrip. Op deze route zie je enkele van de meest dramatische, ruige en unieke landschappen van Amerika. Voor de echte “die hards” onder jullie die dit landschap gewoon willen “proeven” kunnen we de tip geven om eens gewoon uit / af te stappen en een wandeling te maken. Kies wel voor de speciaal hiervoor gemarkeerde paden, want verdwalen in dit landschap is letterlijk dodelijk. Stop onderweg om te genieten van speciaal uitgezochte panorama’s over dalen en bergpieken die variëren van ruim 1.500 meter boven zeeniveau tot 86 meter onder zeeniveau. Dit is het laagste punt van Noord Amerika. Uitgestrekte zoutpannen, gekleurde rotsen uitgehold door de wind en regen en stuifzand maken je beeld van een fantastisch maar onherbergzaam gebied compleet. We raden je hier niet aan om met een cabriolet te rijden. Met 50 graden Celsius is dat namelijk geen pretje. Eenmaal aan de andere kant van Death Valley wacht het laatste stuk richting Las Vegas. Waag eens een gokje, maar……..met mate. Als je de auto verliest is de Roadtrip snel ten einde namelijk.

Lengte: 302km/188 mijl
Locatie: Californië, Nevada

links-iconLinks naar meer informatie

Meer informatie over Death Valley: klik hier.

hotel-iconHotels zoeken & reserveren

Boek hier je hotels in Nevada
Boek hier je hotels in Californië

Onze redactie heeft haar best gedaan om jou nu al een gevoel van vrijheid te geven. Als je een Roadtrip gaat nemen dan horen wij natuurlijk graag over jouw ervaringen! Jij kunt ons nog meer inspireren om leuke en interessante artikelen te schrijven waardoor meer van onze bezoekers leuke ideeën krijgen voor een reis.

Top