⚠️ Covid-19 reisinformatie en verplicht reisformulier

Public Health Passenger Locator Form

Vanaf 1 augustus moet iedereen die naar België terugkeert per vliegtuig een identificatieformulier invullen, het Public Health Passenger Locator Form. Dat moet binnen de 48 uur voor aankomst gebeuren! Na voltooiing van het formulier ontvangt u een QR-validatiecode per e-mail. Dit is het bewijs dat het formulier correct is ingevuld. Reizigers die met het vliegtuig terugkeren, moeten deze QR-code op het moment van instappen tonen.

Ook veel andere landen kennen inmiddels een verplichte online registratie, in te vullen kort voor vertrek en/of binnenkomst in het land (oa Spanje, Portugal, Italie, Frankrijk en nog meer landen). Controleert u daarom altijd goed de laatste overheids-reisinformatie van het land van uw bestemming. Als u geen verplichte documenten/formulieren kunt overleggen, zal uw reis worden geweigerd door de lokale autoriteiten.

Op de luchthaven

Het is verplicht om te allen tijde een gezichtsmasker/beschermer te dragen op de luchthaven en aan boord van uw vlucht. Het kan ook zijn dat u verplicht bent om uw temperatuur te laten controleren op de luchthaven, voorafgaand aan de beveiliging. Als u deze temperatuurcontrole niet doorstaat, mag u niet reizen om redenen van volksgezondheid.

Reisinformatie van de Belgische overheid

Sinds 15 juni heeft België zijn grenzen geopend voor reizen naar en vanuit de Europese Unie, met inbegrip van het Verenigd Koninkrijk en de vier andere Schengenlanden (Zwitserland, Liechtenstein, IJsland en Noorwegen). Elk land beslist echter zelf of het zijn grenzen al dan niet opent. Om de situatie in het land van bestemming te kennen, is het daarom raadzaam de website van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Alle luchtvaartmaatschappijen hervatten hun vluchtschema’s. Wij adviseren u altijd tijdig en regelmatig uw boeking te controleren; vluchttijden kunnen wijzigen en als gevolg van de corona crisis worden nog steeds veel vluchten geannuleerd of verplaatst!

» Klik hier voor de situatie in het land van uw bestemming (informatie van de Belgische overheid).
» Wereldkaart met reisinformatie per land, samengesteld door IATA (Engelstalig).
» Uw bestaande boeking bekijken? Klik hier.
» Voor vragen over uw boeking (alleen als u binnen enkele dagen vertrekt) klik hier.

Top